Danmarks bedste bartender: Sådan laver du en rigtig Gin & Tonic – EUROMAN

Danmarks bedste bartender: Sådan laver du en rigtig Gin & Tonic

”Jeg oplever tit på barer, at jeg får stukket et glas med gin i hånden. Så får jeg en tonic ved siden af. Det er simpelthen for dovent, hvis bartenderen ikke engang gider blande ingredienserne for dig,” siger Mate Csatlos.

Ungareren, der har boet i Danmark i to år og arbejder som barchef på restauranten Umamis cocktailbar Kabuku, blev i juni Danmarks bedste bartender ved den anerkendte konkurrence Diageo World Class Nordic.

Og efter hans mening er der nogle grundlæggende ting, som mange bartendere gør forkert, når de serverer en gin med tonic, og det er ikke kun på grund af dovenskab. Der er også en del uvidenhed inde i billedet.

”Der er mange, der tror, at hvis man putter mange isterninger i en drink, så vil den hurtigt blive meget fortyndet. Det forholder sig imidlertid omvendt. Jo flere isterninger, man kommer i, desto langsommere smelter de. Sådan er de fysiske love,” siger Mate Csatlos.

Og dermed har vi allerede taget hul på hans råd til, hvordan en rigtig G&T skal skænkes, så lad os bare opsummere hele fremgangsmetoden:Det skal der i:

– 1 del gin
– 2-3 dele tonic efter smag. Brug en ordentlig tonic uden for meget sukker, for eksempel Fentiman’s eller Fevertree.
– 1 stykke limeskal
– Masser af is

Sådan gør du:

1. Fyld et glas med is. Hæld ginen i. Rør rundt med en cocktailske. Længe.
”Det er hovedprincippet i en Gin & Tonic. At røre ginen med is. Det frigiver enormt meget af ginens krydrede urtesmag. Og det giver den rigtige temperatur. Rør, rør, rør.”
2. Hæld tonic i glasset.
3. Vrid limeskallen hen over glasset, så noget af skallens æteriske olie frigives og optages i væsken. At bruge et stykke skal i stedet for en skive giver meget mere aroma. Læg den forsigtigt i toppen af drinken, og omrør kort, så det hele blandes. Skål!

 

Følg med Fentimans

Forsyn os med dine detaljer & vi vil forsyne dig med oplysninger

Botanically Brewed Beverages
Ligesom de fleste websteder, bruger denne side cookies: Ved at fortsætte med at bruge vores hjemmeside accepterer du vores Cookie politik.Luk & accepter